kaldata.comИспанският ежедневник El País съобщи, че в Китай са създадени химерни ембриони –

...
kaldata.comИспанският ежедневник El País съобщи, че в Китай са създадени химерни ембриони –
Коментари Харесай

В Китай създадоха хибридни ембриони на маймуна и човек

kaldata.com

Испанският всекидневник El País заяви, че в Китай са създадени  химерни ембриони – отчасти на човек и отчасти на маймуна . Научната работа е ръководена от испанския биолог Хуан Карлос Исписуа Белмонте, притеглен в Китай най-вероятно заради по-смекчените етични правила за провеждането на сходни опити.

Белмонте от дълго време изследва опцията за култивирането на човешки органи в организма на животни. За даде опция за растеж на човешките кафези, учените стопират образуването на избран вид кафези в организма на животното. За постигането на тези цели ембрионални стволови кафези се вкарват в ембрион от различен тип.

Опитите със свински зародиши, извършени преди няколко години, бяха неудачни и в този момент учените започнаха опити с маймуни, които от генетична позиция са доста по-близо до хората. Не е известно какъв тип маймуна е употребена в този опит. Предполага се, че е макак.



Самата научна работа още на никое място не е оповестена. Изданието El País цитира свои източници, които настояват, че не може да става и дума за раждането на хибриди от човек и маймуна: всички химерни ембриони са унищожени след тяхното двуседмично развиване, като през това време те са изучавани най-подробно.

Засега не е ясно каква е била задачата на опита. Възможно е Исписуа Белмонте да продължава да работи върху своя план за развъждането на животни-донори, които ще обезпечат на хората органи за трансплантация. Но редица учени допускат, че тези проучвания имат по-фундаментални цели, като да вземем за пример решаването на въпросите по отношение на еволюционната отдалеченост и междувидовите бариери.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР